Кулінарія

Ніжний салат з курячою печінкою шарами

Салат з простих продуктів з прекрасним смаком і ароматом. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою і в результаті виходить смачний і дуже ніжний салат. Щоб надати йому святковий яскравий вигляд, збираю його шарами в кільці. За таким принципом готую салати з яловичої та свинячої печінкою.

Порції 6

Час підготовки 45 хвилин Час приготування 30 хвилин

Інгредієнти

  • 400 гр. куряча печінка
  • 3 шт. курячі яйця
  • 3 шт. огірки (солоні)
  • 1 шт. морква (середня)
  • 1 шт. цибуля ріпчаста (середній)
  • 2 ст. л. рослинне масло
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Курячу печінку, яйця, моркву відварюємо до готовності і охолодити. Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо в олії. Готову печінку натираємо на крупній тертці і ділимо на 2 частини. На дно тарілки робимо сіточку з майонезу, ставимо кільце і викладаємо половину натертого печінки.

2. Шар з печінки доповнюємо майонезом. Утрамбовувати шари не треба. Рівномірно розподіляємо обсмажену цибулю (при приготуванні його трохи солимо).

3. Солоні огірки подрібнюємо на крупній тертці, злегка віджимаємо і викладаємо на цибулю. Додаємо трохи майонезу. Солоні огірки можна замінити на мариновані.

4. У яєць білки відділяємо від жовтків. Білки крупно натираємо і викладаємо на огірки. Знову майонез.

5. Рівномірно розподіляємо залишилася печінку і наносимо сіточку з майонезу.

6. Моркву натираємо крупно і розподіляємо на курячої печінки. Додаємо майонез і розподіляємо ложкою.

7. Для останнього шару жовтки дрібно натираємо і за допомогою чайної ложки додаємо на шар з моркви. Салат готовий. Накриваємо його пленой і зберігаємо в холодильнику мінімум 1 годину.

8. Готовий салат з курячої печінки звільняємо від кільця, прикрашаємо й подаємо на стіл. Він виходить дуже красивим, ніжним і смачним.